به گفته دکتر ماکان آریا پارسا روانشناسی رنگ آبی به افراد کمک می‌ کند تا بتوانند از این رنگ به صورت کاملا هوشمندانه در محیط‌ های مختلف بهره ببرند. رنگ آبی جزو رنگ‌ های آرام بوده و می‌ تواند حس اعتماد را به افراد القا نماید. همچنین می‌ تواند نماد ثبات در زندگی نیز باشد. افرادی که به رنگ آبی علاقه دارند معمولاً افرادی خونسرد و ساکت هستند. رنگ آبی با آب و آسمان نیز ارتباط مستقیمی دارد. شما می‌ توانید این رنگ را در اقیانوس‌ ها نیز مشاهده کرده و هر زمان که تمایل داشته باشید به آسمان نگاه کرده و از آبی جذاب آن لذت ببرید. همانطور که عنوان شد رنگ آبی نماد اطمینان و تعهد نیز است. این رنگ می تواند نشانگر نظم نیز در افراد باشد. معنای این رنگ بسیار زیاد و متنوع است.

معمولاً رنگ آبی نشانگر آشتی دادن است. رنگ آبی آرام و منظم بوده و اطمینان و اعتماد را به فرد مخاطب القا می‌ کند. معمولاً افراد از رنگ آبی در محصولات خود و یا وب سایت‌ هایشان بهره می برند. شرکت‌ هایی که قصد دارند پیامی را به مخاطب نمایش دهند معمولاً در کنار پیام خود از رنگ آبی نیز استفاده می‌ کنند. این رنگ می تواند اعتماد مخاطبان را به راحتی جلب کند. روانشناسی رنگ آبی بسیار گسترده است. اگر شما نیز به روانشناسی رنگ آبی علاقه دارید تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا بتوانیم از خواص رنگ آبی نیز اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. سپس شما بتوانید بهتر و هوشمندانه‌ تر از این رنگ در دیزاین منزل و یا در استایل خود بهره ببرید.

بررسی خواص رنگ آبی

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا در روانشناسی رنگ آبی شما باید به بررسی خواص رنگ آبی نیز بپردازید. معمولاً رنگ آبی دارای یک خاصیت فعال کنندگی بوده که می‌ تواند پویایی و هیجان را به افراد القا کند. از این رنگ در اتاق افراد نیز استفاده می‌ شود. رنگ آبی می‌ تواند بر روی هورمون‌ ها نیز تاثیر موثری بر جای بگذارد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید رنگ آبی می‌ تواند تا حدود بسیار زیادی کارایی مغز انسان را بالا برده و سبب افزایش کارایی مغز افراد شود. خواص رنگ آبی بسیار زیاد می‌ باشد. به همین دلیل معمولاً از آن در محیط‌ های مختلف استفاده می‌ شود. رنگ آبی می‌ تواند تا حدود بسیار زیادی نیز خواب آلودگی افراد را کم کند.

تاثیر رنگ آبی بر روی بدن

رنگ آبی خواص شفابخشی نیز دارد و مانند رنگ‌ های دیگر برای انسان‌ ها از خواص زیادی برخوردار می‌ باشد. رنگ آبی معمولاً به عنوان یک مسکن قوی نیز عمل می‌ کند. همچنین برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند نیز این رنگ می‌ تواند تاثیرات معجزه‌ آسایی بر جای بگذارد. معمولا در مطب‌ ها شما می‌‌ توانید رنگ آبی را بر روی دیوار ها و یا تجهیزات مختلف مشاهده کنید. بر اساس تحقیقات صورت گرفته شده مشخص شده است که رنگ آبی به مرور زمان می‌ تواند به درمان یبوست و بیماری‌ های گوارشی نیز کمک زیادی کرده و افرادی که با این مشکلات درگیر هستند را درمان کند.

رنگ آبی نماد چیست؟

بر باور دکتر ماکان آریا پارسا در روانشناسی رنگ آبی ممکن است این سوال برای افراد به وجود بیاید که رنگ آبی نماد چیست. همچنین این رنگ نشانگر چه چیز خاصی می‌ باشد. آبی جزو رنگ‌ های مردانه به حساب می‌‌ آید. معمولاً در بین مردان نیز از محبوبیت زیادی برخوردار می‌ باشد. این رنگ در روانشناسی رنگ آبی جزو رنگ‌ های آرامش بخش شناخته می‌ شود. می‌ توان گفت رنگ آبی نماد صداقت نیز است. رنگ آبی نماد اعتماد به نفس، ایمان، حقیقت، تقوا و وفاداری نیز می‌ باشد. البته آبی طیف وسیعی دارد. شما می‌ توانید آبی روشن، آبی تیره، آبی فیروزه‌ ای، آبی آسمانی و … را در طیف‌ های رنگی آبی قرار دهید. به عنوان مثال رنگ آبی روشن نماد آرامش و شفا می‌ باشد. همچنین می‌ تواند سلامتی و ملایمت را نیز به نمایش در بیاورد.

رنگ آبی تیره نیز می‌ تواند نماد یکپارچگی باشد. همچنین می‌ تواند جدیت و قدرت را نمایش دهد. اما رنگ فیروزه‌ ای نماد جوانی بوده و می‌ تواند آرامش را به مخاطب القا کند. در نظر داشته باشید هر چقدر رنگ آبی روشن‌ تر باشد می‌ تواند نماد آرامش درونی بوده و آرامش و صلح و سازش را به افراد القا نماید. معمولاً رنگ آبی نشانه و نماد حقیقت و صداقت می‌ باشد. هر چقدر رنگ آبی تیره‌ تر شود می‌ تواند صلابت و قدرت را به نمایش در بیاورد. همچنین رنگ آبی می‌ تواند نماد پرستش بوده و عقل و خرد را نمایش دهد. معمولا در مطالعات دینی به رنگ آبی بسیار پرداخته شده است. همچنین در محصولات سنتی ما مانند فیروزه، رنگ آبی بسیار زیبا و جذابی به چشم می‌ خورد که نشانگر آرامش و زیبایی است.

روانشناسی رنگ

تاثیر این رنگ بر روی بدن در رابطه با روانشناسی رنگ آبی

از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا در روانشناسی رنگ آبی شما باید به تاثیر این رنگ نیز بر روی بدن توجه ویژه‌ ای داشته باشید. رنگ آبی می‌ تواند برای سلامت بدن بسیار مهم باشد. همچنین آرامش ذهن را برای افراد به ارمغان بیاورد. در نظر داشته باشید که بر اساس تحقیقات انجام گرفته شده رنگ آبی می‌ تواند تا حدود زیادی به کاهش متابولیسم بدن نیز کمک کرده و استرس و اضطراب افراد را کاهش دهد. در نتیجه رنگ آبی می‌ تواند آرامش اعصاب را به ارمغان بیاورد. بر اساس مطالعاتی که دانشمندان انجام دادند متوجه شدند که رنگ آبی می‌ تواند تا حدودی بر روی ضربان قلب نیز تاثیر گذاشته و آن را کاهش دهد. البته بهتر است در هنگام میل کردن غذا به رنگ آبی نگاه نکنید‌. زیرا رنگ آبی می‌ تواند تا حدودی اشتهای شما را کاهش دهد.

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا معمولاً رنگ آبی برای افرادی توصیه می‌ شود که دچار اضافه وزن هستند. بهتر است این افراد در یک فضا با رنگ آبی نشسته و غذای خود را میل کنند. به این صورت می‌ توانند از پرخوری خود جلوگیری نمایند. البته در نظر داشته باشید که رنگ آبی به مرور زمان می‌ تواند تا حدودی افسردگی را نیز تشدید کند. پس بهتر است از رنگ آبی در دیوار های اتاق خود استفاده نکنید. رنگ آبی می‌ تواند تا حدودی بر روی هورمون‌ های بدن انسان‌ ها نیز تاثیر مستقیمی بگذارد و باعث افزایش هوشیاری افراد شود. تمام این موارد در روانشناسی رنگ آبی مورد بررسی قرار گرفته اند

این مطلب ادامه دارد…